Goblenurile lunii

sâmbătă, 11 februarie 2012

Geneza - Crearea lui Adam (Michelangelo)

Vand goblen Geneza - Crearea lui Adam (Michelangelo)Crearea lui Adam reprezinta o scena din cartea Genezei, scena pe care artistul Michelangelo a pictat-o pe bolta Capelei Sixtine din Vatican. Pictura ilustreaza momentul in care Dumnezeu ii da viata lui Adam, primul barbat de pe pamant. Cronologic, pictura este a patra din seria de scene biblice din Geneza, insa a fost finalizata printre ultimele.

MICHELANGELO Buonarroti (1475-1564) a reprezentat, alaturi de Leonardo da Vinci, cea mai puternica forta din renasterea italiana. A fost sculptor, pictor, arhitect si poet si a exercitat o puternica influenta atat asupra contemporanilor sai cat si asupra artei din vestul Europei in general.

Michelangelo a lucrat timp de patru ani la zugravirea boltei Capelei Sixtine, o suprafata de aproape 500 de metri patrati. Partea centrala, pe axa boltii, cuprinde noua scene biblice, printre care se numara "Dumnezeu desparte lumina de intuneric", "Crearea lui Adam", "Crearea Evei", s.a. De asemenea, a sculptat "La Pieta", "Statuia lui David", "Moise", "Amurgul si Aurora", s.a.

Pret goblen: negociabil, contactati-ne!
Dimensiune goblen: 18 x 13 cm (7 x 5.11 inch).
Culori goblen: 9.
Tip goblen: reproducere dupa pictura lui Michelangelo Buonarroti.

Vand goblen Geneza - Crearea lui Adam (Michelangelo) Vand goblen Geneza - Crearea lui Adam (Michelangelo)



Comentarii